Het recept van onze chef kok Harry voor een heerlijke Hazenpeper.

Hazenpeper met Bokbier (4 personen)

1 KG Hazenvlees
75 Gram Spekreepjes
2 DL Bokbier
1 DL Rode Port
380 ML Wildfond
2 Eetlepels Tomatenpuree
2 Gram Jeneverbessen
1 Laurierblaadje
25 Gram Preiselberen
150 Gram Ontbijtkoek
100 Gram Paddenstoelen
25 Gram Boter
Beetje Bloem

Fruit het spek aan in de boter en voeg het hazenvlees en de Tomatenpuree toe. Bestrooi dit geheel met een klein beetje bloem en blus het af met het bokbier en de rode port. Voeg nu de wildfond, de ontbijtkoek, de jeneverbessen en de preiselberen toe. Laat dit geheel sudderen tot het vlees bijna gaar is en voeg dan de gesneden paddenstoelen toe aan het geheel. Laat dan alles nog even doorsudderen tot het vlees gaar is.

De Hazenpeper wordt traditioneel geserveerd met rode kool en puree.

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht
©2015 De Bebsel | Webdesign: Webton.nl